Most read

Artikuj

12.05.2021, e mërkurë  Në emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit! Të nderuar vëllezër e motra! Të urtët tanë kanë thënë se gjithëçka që është e mirë dhe e bukur, ajo kalon shumë shpejt. Kështu ndodhi edhe me këtë muaj të bekuar të Ramazanit dhe kështu ndodh edhe me vetë jetën, por kanë fituar ata që ditën […]

Lexo më shumë

Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim  I nderuar imam i xhamisë TULIPAN në Reinach I nderuari kryetar, kryesi dhe anëtarë të xhamisë “TULIPAN” në Reinach Të respektuar përfaqësues të organizatave fetare nga Zvicra dhe diaspora, Të dashur hoxhallarë dhe kryesi të xhamive Të respektuar përfaqësues të mediumeve televizive dhe të shkruara Të nderuar mysafirë, vëllezër dhe motra të pranishme Ju […]

Lexo më shumë

Hfz. Mehas Alija “Shembulli i pasurisë së atyre që e japin në rrugën e All-llahut është si i një kokrre që i mbinë shtatë kallinj, në secilin kalli njëqind kokrra. All-llahu ia shumëfishon (shpërblimin) atij që dëshiron, All-llahu është bujar i Madh, i di qëllimet.” (El-Bekare, 261). Të nderuar vëllezër e motra! Jemi në muajin Ramazan dhe po […]

Lexo më shumë

PYETJA: Si do të veprojë me agjërimin i burgosuri apo i zënuri peng? PËRGJIGJJA : Agjërimi është privim nga epshet dhe ndalim nga gjërat që e prishin, si:haja, pija dhe kontakti seksual, me qëllim për t’u afruar te Allahu i Madhërishëm. Muslimani ka mundësi ta bëjë nijet agjërimin në çfardo gjendje që të jetë, bile […]

Lexo më shumë

Hoxhë Nehat Ismaili Kur’ani fisnik si një Libër i Zotit është i mrekullueshëm në vetvete dhe mbart brenda tij një projekt të integruar për të kuptuar jetën ashtu siç është, jo siç duam ne, dhe problemi është gjithmonë në sytë që lexojnë këtë Libër të shenjtë, a do ta lexojmë me sy të përgjumur, të […]

Lexo më shumë

Hfz. Mehas Alija Sot ishte e xhumaja e dytë e Ramazanit të këtij vitit, 2021. Gati po i kalojmë dy javë nga se ia kemi filluar agjërimit, respektivisht ramazanit. Nga fillimi i kësaj hutbeje, do ta lusja All-llahun xh.sh. që të na i hap dyert e mëshirës, të magfiretit dhe të mirësive të Tij. Se […]

Lexo më shumë

Të nderuar vëllezër e motra! Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër njofton besimtarët muslimanë se të martën, më 13 prill 2021, do të kemi ditën e parë të muajit të Ramazanit të vitit 2021 / 1442. Ky është ramazani i 1440 që kur Allahu i Lartë ia zbriti Muhammedit a.s. ajetin e Kur’anit: „O ju që […]

Lexo më shumë

Hfz. Mehas Alija “Thuaj: “Vetëm mirësisë së All-llahut dhe mëshirës së Tij le t’i gëzohen, se është shumë më e dobishme se ajo që grumbullojnë ata.” (Junus, 58) “Për agjëruesin ka dy gëzime: Gëzimi i parë është kur të çel iftar, kurse gëzimi i dytë është kur të takojë Allahun xh.sh. në Ditën e Gjykimit.” (Hadith, […]

Lexo më shumë

Mehas Alija, kryetar i “Komunitetit Musliman Shqiptar në Zvicër: „Rezultatin e referendumit e pranojmë, ndonëse mendojmë se me një ligj dhe ndërhyrje të re në kushtetutën e vendit kufizohet një e drejtë themelore nga korpusi i të drejtave të njeriut“ Intervistë me kryetarin e Komunitetit Musliman Shqiptar në Zvicër (KMSHZ), Mehas Alija, dhënë për portalin […]

Lexo më shumë
Go to TOP