Most read

Artikuj

Hoxhë Nehat Ismaili Kur’ani fisnik si një Libër i Zotit është i mrekullueshëm në vetvete dhe mbart brenda tij një projekt të integruar për të kuptuar jetën ashtu siç është, jo siç duam ne, dhe problemi është gjithmonë në sytë që lexojnë këtë Libër të shenjtë, a do ta lexojmë me sy të përgjumur, të […]

Lexo më shumë

Hfz. Mehas Alija Sot ishte e xhumaja e dytë e Ramazanit të këtij vitit, 2021. Gati po i kalojmë dy javë nga se ia kemi filluar agjërimit, respektivisht ramazanit. Nga fillimi i kësaj hutbeje, do ta lusja All-llahun xh.sh. që të na i hap dyert e mëshirës, të magfiretit dhe të mirësive të Tij. Se […]

Lexo më shumë

Të nderuar vëllezër e motra! Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër njofton besimtarët muslimanë se të martën, më 13 prill 2021, do të kemi ditën e parë të muajit të Ramazanit të vitit 2021 / 1442. Ky është ramazani i 1440 që kur Allahu i Lartë ia zbriti Muhammedit a.s. ajetin e Kur’anit: „O ju që […]

Lexo më shumë

Hfz. Mehas Alija “Thuaj: “Vetëm mirësisë së All-llahut dhe mëshirës së Tij le t’i gëzohen, se është shumë më e dobishme se ajo që grumbullojnë ata.” (Junus, 58) “Për agjëruesin ka dy gëzime: Gëzimi i parë është kur të çel iftar, kurse gëzimi i dytë është kur të takojë Allahun xh.sh. në Ditën e Gjykimit.” (Hadith, […]

Lexo më shumë

Mehas Alija, kryetar i “Komunitetit Musliman Shqiptar në Zvicër: „Rezultatin e referendumit e pranojmë, ndonëse mendojmë se me një ligj dhe ndërhyrje të re në kushtetutën e vendit kufizohet një e drejtë themelore nga korpusi i të drejtave të njeriut“ Intervistë me kryetarin e Komunitetit Musliman Shqiptar në Zvicër (KMSHZ), Mehas Alija, dhënë për portalin […]

Lexo më shumë

10.03.2021, Cyrih Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër, njofton të gjithë besimtarët myslimanë se sonte (e mërkurë, 10 mars 2021) është NATA E MADHE E ISRASË DHE MIRAXHIT. Israja dhe Miraxhi (udhëtimi i Pejgamberit a.s. nga Meka në Kudsi Sherif (Jerusalem) dhe prej aty, drejt lartësive qiellore), është një ndër ngjarjet më të rëndësishme në jetën […]

Lexo më shumë

Hoxhë Nehat Ismaili Një nga disfatat më të rrezikshme në jetën e popujve është disfata intelektuale, kur një person është i bindur se ajo që të tjerët kanë është më e mirë dhe se ai nuk i ka përbërësit për mbijetesë dhe vazhdimësi nëse nuk është i varur prej tjerëve, dhe kjo është arsyeja pse […]

Lexo më shumë

Irfan Agushi Në mbrëmjen e së shtunës, më 06.02.2021, Komuniteti Musliman Shqiptarë në Zvicër organizoi një Konferencë virtuale në të cilën morën pjesë mbi 37 persona. Kryesisht të ftuar ishin imamët që veprojnë në Zvicër, ndërsa enkas në këtë Konferencë u kyçën edhe përfaqësuesit e dy subjekteve fetare islame nga vendlindja. Shaqir ef. Fetahu, kryetar […]

Lexo më shumë
Go to TOP