Most read

Aktuelles

APEL PËR NDIHMË DHE SOLIDARIZIM ME FAMILJET E PREKURA NGA TËRMETI NË SHQIPËRI Të dashur vëllezër e motra! Unioni i Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër e konsideron obligim fetar dhe vëllazëror që shqiptarët kudo që ndodhen të mobilizohet në mbledhjen e ndihmave për familjet e dëmtuara nga tërmeti i fundit në Shqipëri. I bëjmë thirrje […]

Lexo më shumë

Në mbrëmjen e së dielës, më 08.09.2019, në qytetin e Oltenit, patëm kënaqësi të takojmë kryesinë e Bashkësisë Islame Shqiptare në Zvicër (BISHZ), me të cilën, në një atmosferë vëllazërore dhe miqësore, biseduam rreth procedurave të mëtutjeshme për të arritur deri te bashkimi i dy organizatave tona islame shqiptare që veprojnë në Zvicër. Njëherit ky […]

Lexo më shumë

“Lumturia nuk ka të bëjë me paratë apo pushtetin, por mënyrën si e shihni jetën.” Këshilli i Xhamisë së Bardhë të Aarburgut të dielën përkatësisht më datë 30 qershor 2019, organizoi një manifestim islam solemn në Muhlematsal në Trimbach për të shënuar përfundimin e kursit të kuranit fisnik. Ceremonia u hap duke u ngjitur në […]

Lexo më shumë

Fjalimi i kryetarit të Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, hfz. Mehas Alija, mbajtur në qytetin e Grenchenit, kantoni i Solothurn-it, me rastin e inaugurimit të xhamisë së re. 28.04.2019, e diel Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim I nderuari kryetar i xhamisë “Ebu Hanife” në Grenchen I nderuari kryetar i BISHZ I nderuar kryetar i qytetit të Grenchen-it […]

Lexo më shumë

Fjala përshëndetëse e kryetarit të Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, Hfz. Mehas Alija, me rastin e promovimit të librit “Ekstremizmi në emër të Islamit”. Të nderuar mysafirë, ambasadorë, përfaqësues të organizatave islame dhe të shkollës shqipe Të respektuar penalistë Të nderuar pjesëmarrës në këtë promovim libri Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu – […]

Lexo më shumë

Fundjava e shkuar solli dhe një aktivitet të Librit në Bern, e që kësaj radhe vinte nga Unioni i Bashkësive Shqiptare Islame me seli në Zvicër. Libri i sapo botuar me titull “Ekstremizmi në emër të Islamit”, me autore Dr. Bashkim Aliun dhe Mr. Rehan Nezirin, ka prekur një tematikë sa aktuale dhe po aq të rëndësishme për shqiptarët muslimanë që jetojnë në Zvicër dhe më gjërë. “Libri në fjalë është rezultat i një pune tre vjeçare, i cili përfshinë aktivitete të imamëve të angazhuar […]

Lexo më shumë

Die Moschee-Angriffe im neuseeländischen Christchurch am vergangenen Freitag haben bei den Mitgliedern des Schweizerischen Rates der Religionen tiefe Bestürzung ausgelöst. Der Rat verurteilt ganz entschieden den niederträchtigen Anschlag gegen betende muslimische Gläubige und erklärt in diesen schweren Stunden seine Anteilnahme und seine Solidarität mit der ganzen Bevölkerung von Christchurch, ohne Unter­scheidung nach Herkunft, Farbe oder […]

Lexo më shumë

Der hinterhältige Angriff von rechtsextremen Terroristen auf betende Muslime in 2 Moscheen in Christchurch, Neuseeland erschüttert uns alle zutiefst. Grausame Verbrechen dieser Art stürzen ganze Familien und Gemeinschaften in ausweglose und hochtragische Situationen.  Wir beten für die Opfer und wünschen deren Hinterbliebenen viel Kraft und Ausdauer in dieser schwierigen Zeit.  Die tief empfundene Trauer ist […]

Lexo më shumë
Go to TOP