Most read

Aktuelles

Kryetari i Komunitetit Musliman Shqiptar në Zvicër, Hfz. Mehas Alija, të enjten në mbrëmje priti në takim në xhaminë El-Hidaje, kryetarin e Myftinisë së Bashkësisë Islame në Preshevë, Ibrahim ef. Ahmedin, i cili shoqërohej me sektretarin e Medresesë së Preshevës, Bejtullah ef. Veseli. Kryetari i KMSHZ-së e njoftoi myftiun për procesin e bashkimit të të […]

Lexo më shumë

Zürich, 22. September 2020 Am Sonntagnachmittag, 20.09.2020, fand in der albanischen Moschee in Regensdorf eine gemeinsame Delegiertenversammlung der beiden albanisch-islamischen Organisationen statt: Dachverband der Albanisch-Islamischen Gemeinschaften in der Schweiz (DAIGS) und Albanisch-Islamischer Verband Schweiz (AIVS). Die teilnehmenden Delegierten von 50 Moscheen aus der ganzen Schweiz genehmigten den Antrag zur Vereinigung der beiden Organisationen einstimmig. Die […]

Lexo më shumë

Në pasditen e së dielës, më 20.09.2020, në xhaminë shqiptare në Regensdorf, u mbajt Kuvendi i përbashkët i dy organizatave islame shqiptare, UBISHZ dhe BISHZ, me ç’rast kuvendarët dhe delegatët e rreth pesëdhjetë xhamive që prezantuan, në krye me dy kryesitë dhe përfaqësuesit e tyre, Hfz. Mehas ef. Alija dhe Fehim ef. Abazi, miratuan vendimin për […]

Lexo më shumë

Në emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit! Të nderuar vëllezër kuvendarë, kryesi dhe imamllarë! Sonte, me perëndimin e diellit, muslimanët në Zvicër dhe të gjithë të tjerët në botë, do ta presin vitin e ri 1442 sipas kalendarit hixhri. Me këtë rast, Unioni i Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër ju uron të gjithë besimtarëve muslimanë Vitin […]

Lexo më shumë

30.07.2020, e enjte Të dashur vëllezër e motra! Kam kënaqësinë që në emër të kryesisë së Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, në emër timin dhe të besimtarëve muslimanë shqiptarë në Zvicër, t’ua uroj festën e madhe të Kurban-Bajramit. Festa e Kurban-Bajramit na kujton pejgamberin e Zotit, Ibrahimin a.s., i cili konsiderohet si profeti […]

Lexo më shumë

Die Aargauer Zeitung publizierte kürzlich eine Stellungnahme von Frau Keller Messahli, worin wiederum Rundumschläge gegenüber islamischen Neubauten platziert wurden. In diesem Fall hauptsächlich gegen das neu entstehende Kulturzentrum «Tulipan» in Reinach. Diese Anschuldigungen wurden sowohl in einem Beitrag von Dr. Andreas Tunger-Zanetti in derselben Zeitung widerlegt, als auch vom Kulturzentrum selber am 10. Juni berichtigt. […]

Lexo më shumë

Zürich, 23.05.2020 Der Dachverband der Albanisch-Islamischen Gemeinschaften in der Schweiz (DAIGS) übergab gestern dem Schweizerischen Roten Kreuz (SRK) eine Geldspende von Fr. 15’000.- als Unterstützung im Kampf gegen die Covid-19-Pandemie. Der Vorstand von DAIGS erachtete es als religiöse und bürgerliche Verantwortung, dass sich die Menschen in der aktuellen Pandemie-Situation weltweit miteinander solidarisieren, und führte kürzlich […]

Lexo më shumë

Cyrih, 23.05.2020 Unioni i Bashkësive Islame Shqiptare të Zvicrës (DAIGS) i ka dorëzuar dje Kryqit të Kuq Zviceran (KKZ) një donacion prej 15 mijë frangash për përballimin e situatës së shkaktuar nga pandemia Covid-19. Kryesia e Unionit, duke e parë si përgjegjësi fetare dhe qytetare që në këtë kohë pandemie i gjithë njerëzimi duhet të […]

Lexo më shumë
Go to TOP