Most read

Rreth unionit

Dimanche après-midi, le 20.09.2020, à la mosquée albanaise de Regensdorf, s’est tenue l’Assemblée paritaire de deux organisations islamiques albanaises, UBISHZ et BISHZ, à l’occasion de laquelle les parlementaires et délégués d’une cinquantaine des mosquées présentées, au sommet avec leurs deux présidences et leurs représentants, Hfz. Mehas ef. Alija et Fehim ef. Abazi, ont approuvé la […]

Lexo më shumë

Kryetari i Komunitetit Musliman Shqiptar në Zvicër, Hfz. Mehas Alija, të enjten në mbrëmje priti në takim në xhaminë El-Hidaje, kryetarin e Myftinisë së Bashkësisë Islame në Preshevë, Ibrahim ef. Ahmedin, i cili shoqërohej me sektretarin e Medresesë së Preshevës, Bejtullah ef. Veseli. Kryetari i KMSHZ-së e njoftoi myftiun për procesin e bashkimit të të […]

Lexo më shumë

Në pasditen e së dielës, më 20.09.2020, në xhaminë shqiptare në Regensdorf, u mbajt Kuvendi i përbashkët i dy organizatave islame shqiptare, UBISHZ dhe BISHZ, me ç’rast kuvendarët dhe delegatët e rreth pesëdhjetë xhamive që prezantuan, në krye me dy kryesitë dhe përfaqësuesit e tyre, Hfz. Mehas ef. Alija dhe Fehim ef. Abazi, miratuan vendimin për […]

Lexo më shumë

Në emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit! Të nderuar vëllezër kuvendarë, kryesi dhe imamllarë! Sonte, me perëndimin e diellit, muslimanët në Zvicër dhe të gjithë të tjerët në botë, do ta presin vitin e ri 1442 sipas kalendarit hixhri. Me këtë rast, Unioni i Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër ju uron të gjithë besimtarëve muslimanë Vitin […]

Lexo më shumë

30.07.2020, e enjte Të dashur vëllezër e motra! Kam kënaqësinë që në emër të kryesisë së Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, në emër timin dhe të besimtarëve muslimanë shqiptarë në Zvicër, t’ua uroj festën e madhe të Kurban-Bajramit. Festa e Kurban-Bajramit na kujton pejgamberin e Zotit, Ibrahimin a.s., i cili konsiderohet si profeti […]

Lexo më shumë

Cyrih, 23.05.2020 Unioni i Bashkësive Islame Shqiptare të Zvicrës (DAIGS) i ka dorëzuar dje Kryqit të Kuq Zviceran (KKZ) një donacion prej 15 mijë frangash për përballimin e situatës së shkaktuar nga pandemia Covid-19. Kryesia e Unionit, duke e parë si përgjegjësi fetare dhe qytetare që në këtë kohë pandemie i gjithë njerëzimi duhet të […]

Lexo më shumë

Esselamu alejkum të nderuar vëllezër e motra! Lajmi që na erdhi nga Këshilli Federal (Bundesrati), ku njoftohemi se me 28 maj 2020  kemi mundësi t’i hapim sërisht xhamitë tona dhe t’i kthehemi aktiviteteve brenda tyre, na gëzoi shumë. Shpresojmë që, gradualisht, do të hiqen sa më shpejt të gjitha masat që ende janë në fuqi, […]

Lexo më shumë

20.04.2020, e hënë KOMUNIKATË Esselamu alejkum të nderuar vëllezër, kuvendarë të shtrenjtë, kryesi dhe imamllarë të xhamive, si dhe ju xhematlinj të nderuar! Ne patëm shumë shpresë se me lehtësimet e fundit që u bënë me datë 16.04.2020, nga ana e Qeverisë federale zvicerane, do të kishte lehtësim edhe ndaj aktiviteteve të komunitetit tonë në […]

Lexo më shumë
Go to TOP