Most read

Rreth unionit

Fjalimi i kryetarit të Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, hfz. Mehas Alija, mbajtur në qytetin e Grenchenit, kantoni i Solothurn-it, me rastin e inaugurimit të xhamisë së re. 28.04.2019, e diel Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim I nderuari kryetar i xhamisë “Ebu Hanife” në Grenchen I nderuari kryetar i BISHZ I nderuar kryetar i qytetit të Grenchen-it […]

Lexo më shumë

Fjala përshëndetëse e kryetarit të Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, Hfz. Mehas Alija, me rastin e promovimit të librit „Ekstremizmi në emër të Islamit“. Të nderuar mysafirë, ambasadorë, përfaqësues të organizatave islame dhe të shkollës shqipe Të respektuar penalistë Të nderuar pjesëmarrës në këtë promovim libri Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu – […]

Lexo më shumë

Fundjava e shkuar solli dhe një aktivitet të Librit në Bern, e që kësaj radhe vinte nga Unioni i Bashkësive Shqiptare Islame me seli në Zvicër. Libri i sapo botuar me titull “Ekstremizmi në emër të Islamit”, me autore Dr. Bashkim Aliun dhe Mr. Rehan Nezirin, ka prekur një tematikë sa aktuale dhe po aq të rëndësishme për shqiptarët muslimanë që jetojnë në Zvicër dhe më gjërë. “Libri në fjalë është rezultat i një pune tre vjeçare, i cili përfshinë aktivitete të imamëve të angazhuar […]

Lexo më shumë

Në vitet e kaluara, sidomos midis viteve 2014-16, u intensifikua tej mase dukuria e ikjes së shumë të rinjve muslimanë nga vendet evropiane për t’iu bashkëngjitur radhëve të organizatave terroriste në Siri e Irak, të cilat pretendonin se po krijonin shtetin islam, “parajsën e humbur” dhe shumë të dëshiruar. Kështu, për shembull, sipas të dhënave […]

Lexo më shumë

Të nderuar bashkëkombës! Unioni i Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër (UBISHZ) me rastin e festës kombëtare të 28 Nëntorit i uron bijtë dhe bijat e këtij populli, duke rikujtuar se kjo datë (28 nëntori 1912) ishte pikënisje dhe një fillim i ri për një rrugëtim të gjatë të kombit shqiptar drejt pavarësisë dhe lirisë, sikur […]

Lexo më shumë

14.06.2018, e enjte Në emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëplotit Unioni i Bashkësive Islame Shqiptarë në Zvicër (UBISHZ) njofton komunitetin musliman shqiptarë që jeton dhe vepron në Zvicër se dita e parë e Fitër Bajramit është nesër, respektivisht të premten më 15.06.2018. Të nderuar vëllezër dhe motra! Fitër-Bajrami është një mundësi e madhe që në familjet […]

Lexo më shumë

Mbrëmë në xhaminë shqiptare „Mesxhidi-Nur“ në Frauenfeld u organizua një iftar prej organizatës islame multinacionale të pjesës lindore të Zvicrës, DIGO, në të cilin merrnin pjesë personalitete të ndryshme të jetës fetare dhe kulturore në vend, si dhe kryesues të xhamive anëtare të DIGO-s, të cilët në një pjesë të madhe kishin ardhur me imamët […]

Lexo më shumë

Me 05.05.2018 në lokalet e xhamisë së Wintherturit-Töss, kryesia e UBISHZ, organizoi mbledhje me imamë dhe kryetarë të xhamive anëtare të UBISHZ. Mbledhjen e udhëhoqi kryetari i UBISHZ, Mehas ef. Alija, i cili në fillim u shprehi mirëseardhje pjesmarrësve dhe i falënderoi për pjesëmarrjen në mbledhje, si dhe paraqiti një raport të shkurtër për aktivitetet […]

Lexo më shumë
Go to TOP