Most read

Xhami

Fjalimi i kryetarit të Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, hfz. Mehas Alija, mbajtur në qytetin e Grenchenit, kantoni i Solothurn-it, me rastin e inaugurimit të xhamisë së re. 28.04.2019, e diel Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim I nderuari kryetar i xhamisë “Ebu Hanife” në Grenchen I nderuari kryetar i BISHZ I nderuar kryetar i qytetit të Grenchen-it […]

Lexo më shumë

Të shtunën në mbrëmje, më 16.03.2019, kryetari i Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër (UBISHZ), hfz. Mehas Alija, i shoqëruar nga nënkryetari i kuvendit të UBISHZ-së, H. Ylber Shahini, vizituan xhaminë shqiptare En-Nur në qytetin e Dissenhofen-it. Pas faljes së namazit jacisë, Mehas ef. Alija, iu drejtua xhematit edhe me një ligjeratë, ku foli […]

Lexo më shumë

Në një manifestim rasti, të shtunën më 05.05 2018, në Kanton Thurgau të Zvicër u bë hapja solemne e Xhamisë “Mesxhidi Nur” . Në hapjen solemne të xhamisë morën pjesë kryetari Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare, hfz. Mehas Alija, kryetari i Parlamentit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, kryetari i Komunës së Frauenfeldit, z. […]

Lexo më shumë

Bashkësia Islame e Regensdorfit përgatitet për festimin e Jubeliumit të 20-të të themelimit të kësaj Qendre Islame, dhe këtij Jubeliumi i parapriu një aktivitet i organizuar më 7 mars 2018 enkas për institucionet vendore si dhe për të gjithë të interesuarit për të vizituar xhaminë nga jo muslimanët. Fillimisht të pranishmit i përshëndeti dhe ju […]

Lexo më shumë
Go to TOP