Most read

März 2018

Autor: Joas Wagemakers Nga gjermanishtja: Rejhan Neziri 1. Hyrje Çdokush që tanimë e ka vizituar së paku një web faqe selefiste, ai duhet ta ketë kuptuar rëndësinë e “metodës” (menhexh sh. menahixh) në selefizëm. Me këtë nënkuptohet një shprehje e cila shënon zbatimin praktik të parimeve të besimit në fusha të ndryshme të jetës. Në […]

Lexo më shumë

Hfz. Mehas Alija Falënderimi i takon Zotit të botëve, salavatet dhe selamet i takojnë të Dërguarit të Tij, familjes, shokëve dhe gjithë atyre që e pasojnë për të mirë deri në ditën e gjykimit. “O ju që keni besuar, largohuni prej dyshimeve të shumta, meqë disa dyshime janë mëkat dhe mos hulumtoni për zbulimin e […]

Lexo më shumë

BUCHS ⋅ Am Freitag lud die Stiftung Mintegra zum interreligiösen Dialog ein. Die verschiedenen Glaubensrichtungen teilen dieselben Probleme. Gelöst sollen diese gemeinsam werden. Nadine Schwizer Der El Nur-Verein lud zu einem Referat von Imam und Religionslehrer Rehan Neziri in ihre Räumlichkeiten in Buchs ein. Der muslimische Prediger klärt in einem Pilotprojekt seit mehreren Jahren die […]

Lexo më shumë

Am Montagabend, 18.12.2017 fand in den Räumlichkeiten der Regensdorfer Moschee die erste DAIGS-Vorstandssitzung statt. Die Funktionen innerhalb des Vorstandes wurden wie folgt vergeben: 1. Hfz. Mehas ef. Alija – Präsident (gewählt an der Gründungsversammlung) 2. Dr. Bashkim ef. Aliu – Vizepräsident 3. Enes ef. Koshi – Sekretär 4. Rijad ef. Aliu – Mitglied 5. Ismail […]

Lexo më shumë
Go to TOP