Most read

März 2020

Hfz. Mehas Alija “Kërkoni ndihmë me durim dhe namaz, kjo është diçka e madhe përveçse për të devotshmit që janë të përulur, të cilët janë të bindur se do e takojnë Zotin e tyre dhe se do kthehen tek Ai”. (Bekareh 45-46). Vëllezër dhe motra besimtare, të jetojmë pak çaste me Pejgamberin a.s. dhe me madhështinë […]

Lexo më shumë

Rejhan Neziri “Duhet blerë sa më shumë që është e mundur, sepse do të mbyllet gjithçka, do të harxhohet gjithçka, e ne do të mbesim duar thatë. Kush bleu, bleu!” – ishte deviza e këtyre ditëve në Zvicër e gjetiu, si pasojë e shpërhapjes masive të frikës e panikut nga virusi corona. Tanimë që e […]

Lexo më shumë

Mr. Ferit Zeqiri Në këto ditë mbretëron një frikë tek njerëzit, tek fëmijët, tek pleqtë, tek grat, tek pasanikët e të varfërit, tek njerëzit me pushtet dhe ato pa pushtet, tek të fuqishmit dhe të dobëtit, tek të gjithë ne, përshkak kësaj sprove, për të dëshmuar fuqinë dhe drejtësinë e Tij absolute.​​​​​​​​​ Ne si besimtarë […]

Lexo më shumë

Bashkim Aliu Është botërisht e njohur se shpërthimi i virusit Covid 19, së pari në qytetin kinez Vuhan e pastaj edhe në mbarë globin, shkaktoi mobilizim të përgjithshëm në mbarë botën, në të gjitha nivelet dhe nga të gjitha instancat, gjë që na bëri të kuptojmë se aq sa kemi nevojë për globalizmin, aq kemi […]

Lexo më shumë

Mesazhi i kryetarit të Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, hfz. Mehas Alija, me rastin ditës së xhuma, ku xhamitë nuk patën mundësi të jenë në funksion të xhemateve dhe imamëve të tyre: Të nderuar vëllezër e motra, të shtrenjtët hoxhallarë dhe kryesi të xhemateve tona shqiptare në Zvicër. Përmes kësaj paraqitjeje dhe mesazhi […]

Lexo më shumë

Hoxhë Azir Aziri Muhamedi a.s. ka thënë: وَعَن أَنسٍ أَنَّ النَّبِيَّ ﷺ كَانَ يَقُولُ: اللَّهمَّ إِنِّي أَعُوُذُ بِكَ مِنَ الْبرَصِ، وَالجُنُونِ، والجُذَامِ، وسّيءِ الأَسْقامِ “O Allah na ruaj nga lebroza, nga çmenduria, nga murtaja, nga epidemia dhe nga të gjitha sëmundjet e këqija”. Vëllezër të dashur dhe ju motra të nderuara, gjithçka që ndodh, ndodh […]

Lexo më shumë
Go to TOP