Most read

Juni 2020

Hfz. Mehas Alija Një nga shkaqet që ndikon në rritjen dhe përhapjen e racizmit është edhe mendjemadhësia, arroganca edhe krenaria e tepruar. Mendjemadhësia nuk ka asnjë vend të fenë dhe besimin tonë në All-llahun xh. sh. dhe se është e paimagjinueshme që një cilësi e tillë të gjendet te besimtarët e vërtetë. Kjo cilësi e […]

Lexo më shumë

Dr. Mevludin Dizdarević* Ekzistojnë tema dhe çështje që u përkasin sferave të politikave identitare dhe të diferencimeve shoqërore, të cilat, veçanërisht, tërheqin vëmendjen e medias. Sa po të përmendet ndonjëra prej tyre, të gjithë ngriten në këmbë dhe menjëherë përgatiten për luftën e pa kompromis ideologjike. Njëra prej këtyre temave, që me automatizëm ndikon që […]

Lexo më shumë

Die Aargauer Zeitung publizierte kürzlich eine Stellungnahme von Frau Keller Messahli, worin wiederum Rundumschläge gegenüber islamischen Neubauten platziert wurden. In diesem Fall hauptsächlich gegen das neu entstehende Kulturzentrum «Tulipan» in Reinach. Diese Anschuldigungen wurden sowohl in einem Beitrag von Dr. Andreas Tunger-Zanetti in derselben Zeitung widerlegt, als auch vom Kulturzentrum selber am 10. Juni berichtigt. […]

Lexo më shumë

Rejhan Neziri Që nga momenti i përhapjes fillestare të virusit Corona në shtetet evropiane, fillimisht në Itali e menjëherë më pas edhe në Zvicër, imamët dhe xhamitë në përgjithësi, por edhe ato shqiptare në veçanti, këtu në Zvicër, vepruan me syçeltësi e me seriozitet ndaj kësaj dukurie të veçantë, edhe pse mjaft komplekse dhe e […]

Lexo më shumë

Hfz. Mehas Alija Në librin e mirënjohur “Shtatë zakonet e njerëzve më efektivë”, si pikë e dytë përmendet: “Filloni prej një fundi të imagjinuar”. Më tej thuhet: “Nëse nuk përpiqeni me vetëdije që të imagjinoni në mënyrë vizuale se kush jeni dhe çfarë dëshironi të arrini në jetë, atëherë ju keni lejuar me automatizëm që […]

Lexo më shumë
Go to TOP