Most read

April 2020

Hoxhë Nehat Ismaili Trashëgimia fetare është një thesar i shkëlqyeshëm i njohurive dhe një trashëgimi e pasur që karakterizohet me vlerat e saj të moderimit, tolerancës, horizontit, përmbledhjes së ngjarjeve të paparashikuara dhe zhvillimeve bashkëkohore. Thirrja për të ripërtirë dhe zhvilluar këtë trashëgimi buron nga fakti që trashëgimia fetare zotëron këto tipare, aftësinë e vet […]

Lexo më shumë

FETVA-ja (28/30) PYETJA: Nëse ndodh që autoritetet në një shtet të marrin vendim për djegien e kufomave të personave të cilët kanë vdekur si shkak i infektimit me Covid-19, a u falet namazi i xhenazes mbetjeve të tyre mortore, apo atyre u falet namazi i xhenazes në mosprezencë-salatu-l-gaib? Si të veprojnë muslimanët para një vendimi të […]

Lexo më shumë

20.04.2020, e hënë KOMUNIKATË Esselamu alejkum të nderuar vëllezër, kuvendarë të shtrenjtë, kryesi dhe imamllarë të xhamive, si dhe ju xhematlinj të nderuar! Ne patëm shumë shpresë se me lehtësimet e fundit që u bënë me datë 16.04.2020, nga ana e Qeverisë federale zvicerane, do të kishte lehtësim edhe ndaj aktiviteteve të komunitetit tonë në […]

Lexo më shumë

APEL PËR DONACION 14.04.2020, E HËNË Të nderuar kryesi dhe imamllarë të qendrave islame shqiptare, anëtare te UBISHZ-së, duke u nisur nga përgjegjësia jonë fetare, kombëtare dhe qytetare që të jemi dorë e zgjatur dhe kontribues për shoqërinë, kryesia e DAIGS ka vendosur të kontribuojë këtu në Zvicër, me një mbështetje finaciare, të cilën do […]

Lexo më shumë

Vëllezër të dashur! All-llahu i Lartmadhërishëm dhe i Plotfuqishëm nga dashuria dhe urtësia e Tij e krijoi njeriun, ia mësoi të saktën, e ngriti në pozita të larta dhe e vlerësoi mbi të gjitha krijesat e Tij dhe ia paraqiti e përgatiti shkaqet që ai të jetoi i lumtur. All-llahu i Madhërishëm njeriut ia dha […]

Lexo më shumë
Go to TOP