Most read

Aktuelles

Esselamu alejkum të nderuar vëllezër e motra! Lajmi që na erdhi nga Këshilli Federal (Bundesrati), ku njoftohemi se me 28 maj 2020  kemi mundësi t’i hapim sërisht xhamitë tona dhe t’i kthehemi aktiviteteve brenda tyre, na gëzoi shumë. Shpresojmë që, gradualisht, do të hiqen sa më shpejt të gjitha masat që ende janë në fuqi, […]

Lexo më shumë

20.04.2020, e hënë KOMUNIKATË Esselamu alejkum të nderuar vëllezër, kuvendarë të shtrenjtë, kryesi dhe imamllarë të xhamive, si dhe ju xhematlinj të nderuar! Ne patëm shumë shpresë se me lehtësimet e fundit që u bënë me datë 16.04.2020, nga ana e Qeverisë federale zvicerane, do të kishte lehtësim edhe ndaj aktiviteteve të komunitetit tonë në […]

Lexo më shumë

APEL PËR DONACION 14.04.2020, E HËNË Të nderuar kryesi dhe imamllarë të qendrave islame shqiptare, anëtare te UBISHZ-së, duke u nisur nga përgjegjësia jonë fetare, kombëtare dhe qytetare që të jemi dorë e zgjatur dhe kontribues për shoqërinë, kryesia e DAIGS ka vendosur të kontribuojë këtu në Zvicër, me një mbështetje finaciare, të cilën do […]

Lexo më shumë

02.04.2020, e enjte APEL Esselamu alejkum vëllezër, kuvendarë të nderuar! Duke e pasur parasysh situatën e krijuar me rastin e virusit korona COVID-19 dhe masat e ndërmarra nga autoritetet qeveritare zvicerane dhe të institucioneve fetare, përfshirë këtu edhe vendimet e DAIGS, apelojmë deri ju dhe te xhematet tona që: Të mobilizohen imamët me xhematet e […]

Lexo më shumë

Mesazhi i kryetarit të Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, hfz. Mehas Alija, me rastin ditës së xhuma, ku xhamitë nuk patën mundësi të jenë në funksion të xhemateve dhe imamëve të tyre: Të nderuar vëllezër e motra, të shtrenjtët hoxhallarë dhe kryesi të xhemateve tona shqiptare në Zvicër. Përmes kësaj paraqitjeje dhe mesazhi […]

Lexo më shumë

Aufgrund der deutlich gestiegenen Gesundheitsrisiken beschloss der Bundesrat, die Maßnahmen gegen die COVID-19-Pandemie zu verstärken. Das neue Maßnahmenpaket (Verordnung 2 COVID-19) beinhaltet die Einstellung verschiedener sozialer und wirtschaftlicher Aktivitäten und eine große Menge von Einschränkungen. Der Link zu diesem Maßnahmenpaket ist unter folgendem Link zu finden: https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/massnahmen-des-bundes.html Artikel 6 verbietet Vereinstätigkeiten bis zum 19.04.2020, ausgenommen bei […]

Lexo më shumë

Freitag, 17. März 2020 Assalamu Alaikum liebe Brüder, Moscheepräsidenten und Imame des DAIGS Am Montag, 16. März 2020 erklärte der Bundesrat die «ausserordentliche Lage» für die ganze Schweiz. Dies teilte er an einer Medienkonferenz mit. Aufgrund der neu entstandenen Situation ist ein normaler Betrieb in den Moscheen aktuell nicht möglich. Um die bundesrätlichen Beschlüsse zur […]

Lexo më shumë

16.03.2020, e hënë Esselamu alejkum të nderuar vëllezër, kyetarë dhe imamllarë të xhamivë të DAIGS! Në bazë të vendimeve dhe rekomandimeve të reja të dala sot nga Këshilli federal i Zvicrës, në konferencën për shtyp të mbajtur më 16.03.2020, me ç’rast u ngritën masat e gatishmërisë në tërë vendin dhe gjendja është cilësuar si e […]

Lexo më shumë
Go to TOP